Lijfrenteverzekering beleggingsinstelling

Lijfrentebeleggingsrecht bij een beheerder van een beleggingsinstelling

Veel mensen beleggen hun geld en kopen aandelen. U kunt natuurlijk zelf uw aandelenportefeuille beheren of dit uitbesteden. U zult als zzp'er misschien geen zin of tijd hebben om uw aandelenportefeuille zelf te beheren. Wanneer u uw pensioen wilt regelen via een beleggingsinstelling hoeft u zelf niets te doen. De beleggingsinstelling belegd het geld voor u.

Lijfrentebeleggingsrecht

U kunt een lijfrentebeleggingsrecht afsluiten bij een Nederlandse beleggingsinstelling. Een lijfrentebeleggingsrecht is een geblokkeerd aandeel. Ook deze vorm van pensioen sparen is een fiscaal vriendelijke manier. Onder bepaalde voorwaarden is de inleg in een lijfrentebeleggingsrecht aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het recht wat u heeft gekocht in een beleggingsinstelling vertegenwoordigd een bepaalde waarde. Op uw pensioendatum wordt dit recht omgezet in een periodieke uitkering. Het kan gebeuren dat u overlijdt voor de pensioendatum. Wanneer dit zou gebeuren krijgen uw nabestaanden een periodieke uitkering. Het is niet mogelijk om eerder over het bedrag te beschikken, dan de AOW leeftijd, zonder fiscale sancties.

Omdat het gaat om uw pensioen kunt u het moeilijk vinden het juiste product te kiezen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en eisen is er altijd wel een lijfrente die voor u interessant kan zijn. Wanneer u niet weet welk product het beste bij u past doet u er goed om deskundig advies in te winnen. Door een goed advies kunnen de voor- en nadelen van de verschillende producten nog eens voor u worden uitgewerkt. Voor aanvullende informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht