Lijfrenteverzekering verzekeringsmaatschappij

Lijfrenteverzekering bij een verzekeringsmaatschappij

Wanneer u graag extra zekerheid wilt wanneer u met pensioen gaat kunt u kiezen voor een lijfrenteverzekering. Deze lijfrenteverzekering is een verzekeringsproduct. U sluit een dergelijk product daarom ook af bij een verzekeringsmaatschappij. Natuurlijk zijn er ook nog andere vormen mogelijk waarbij u geen verzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij. Ook de andere vormen van sparen kunt u vinden op onze website.

Lijfrenteverzekering

Voor januari 2008 was er maar één manier mogelijk om te sparen voor uw pensioen. Dit kon alleen via een lijfrenteverzekering. Bij een levensverzekering betaald u periodiek of eenmalig een premie aan een verkeringsmaatschappij. De lijfrenteverzekering bij een verzekeringsmaatschappij is de traditionele vorm van de lijfrente. Lijfrentes zijn verzekeringsproducten en daarom afhankelijk van iemands leven. Dit betekent dat de lijfrenteverzekering eindigt bij het overlijden van de verzekerde. Doordat een lijfrente stopt bij overlijden ontvangen uw nabestaanden niets. Uw nabestaanden kunnen wel een bedrag ontvangen als u een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten. Een lijfrente bij een verzekeringsmaatschappij loopt zolang u leeft. Het maak daarbij dus niet uit hoe oud u wordt. Ook kan het voorkomen dat u als verzekerde overlijd voordat de lijfrente is vrijgekomen. Verwacht u oud te worden? Dan kan een verzekeringsproduct een goede keuze zijn. U mag de premies die u stort in een lijfrenteverzekering aftrekken van uw inkomen in box 1 bij de aangifte inkomstenbelasting. U dient wel te voldoen aan bepaalde voorwaarde.

Doordat u veranderingen in uw loopbaan hebt kan het voorkomen dat u een pensioentekort hebt. Met een lijfrente kunt u uw inkomen later aanvullen wanneer u met pensioen bent. Voor meer informatie over deze vorm van pensioen sparen kunt u contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht